<![CDATA[MAX MINI MUSIIKKI - Blogi]]>Sun, 22 Mar 2020 15:15:36 +0200Weebly<![CDATA[Minusta tuli kirjailija!]]>Wed, 03 Apr 2019 11:06:45 GMThttp://www.maxminimusiikki.fi/blogi/minusta-tuli-kirjailija
Niin siinä vaan kävi. Olen viimeiset viisi vuotta (ehkä jo kauemminkin) jauhanut kaikille asiakkailleni; laulajille, bändeille ja muille yhteistyökumppaneille kaikesta, mikä liittyy musiikintekoon, musiikkiin ammattina, artistiuteen ja filosofioihin näiden taustalla. Kunnes yhtenä päivänä aloin kirjoittaa ajatuksiani ylös. Ja näin jälkikäteen voin sanoa, että se oli yksi fiksuimmista päätöksistä, joita olen musiikkiurani aikana tehnyt. Kirjoitetusta tekstistä jokainen lukija voi kaikessa rauhassa lukea ajatuksiani musiikista ja sen tekemisestä ilman, että selitän kaikkea hänelle henkilökohtaisesti suu enemmän tai vähemmän vaahdoten.

Ennen ensimmäisen artistioppaani aloittamista päätin aiheen ja sitten aloin tuottaa tekstiä. Aiheita tulee mieleen jatkuvasti lisää ja se on ainoastaan hyvä juttu. Aiheita ovat mm. artistiura, biisinteko, keikkailu ja yhteistyömahdollisuudet musiikkialalla. Olen nyt kirjoittanut jotakuinkin neljä opasta valmiiksi. Teen oppaita pääasiassa kahdesta syystä: 1. Saan ajatukseni jaoteltua selkeästi ja aihepiireittäin tiiviiseen ja ymmärrettävään muotoon. Oppaiden sisältämä teksti voi parhaimmillaan kertoa lukijalle enemmän kuin mitkään mainostekstit tai -puheet. 2. Haluan jakaa omaa kokemustani eteenpäin kaikille musiikkialasta kiinnostuneille. Oppaiden avulla joku voi ehkä välttää joitain tekemiäni virheitä. 

No joo, ei tässä vielä mitään Hemingwaytä olla. Eikä ole tarkoituskaan. Pieni palanen kerrallaan yritän löytää itseäni kirjoittajana. En olisi uskonut aikaisemmin sanovani tätä, mutta nyt kirjan kirjoittaminen tuntuu jännittävältä haasteelta, ei enää vieraalta tai minulle sopimattomalta jutulta. Jos siis vähääkään tuntuu siltä, kirjoita ajatuksesi ylös. Se on yksi parhaista tavoista ilmaista itseään ja ruokkia omaa luovuuttaan.

Julkaisen ekan oppaani vielä tämän kevään aikana. Ensin suomeksi, sitten ainakin englanniksi. Tästä lisää tuonnempana. Kiitos lukemisesta ja kommentoi ihmeessä alle! Thanks, ja Rock on!!

​Markus
]]>
<![CDATA[Uudet nettisivut ja paljon uusia palveluita artisteille ja musiikintekij√∂ille]]>Thu, 15 Nov 2018 08:45:34 GMThttp://www.maxminimusiikki.fi/blogi/uudet-nettisivut-ja-paljon-uusia-palveluita-artisteille-ja-musiikintekijoillePian se tapahtuu: uusien nettisivujen ja palveluiden lanseeraus! Tähän asti olen keskittynyt hyvin pitkälti musiikin tuottamiseen ja siihen liittyviin asioihin, kuten äänittäminen ja miksaaminen. Olen silti jo jonkin aikaa siirrellyt painopistettä enemmän artistivalmennuksen, biisintekijävalmennuksen, co-writingin ja myös verkostoitumisen suuntaan. Opiskelen musiikin managerointia ja sitä kautta on tullut suuri innostus verkostoitumiseen ja juttujen organisoimiseen. Mitä useampaan ihmiseen tutustuu, sitä moninaisempia uusia ideoita tulee myös omien juttujen kehittämiseen ja eteenpäin viemiseen. Kun "oikeat" tai sopivimmat tyypit löytyvät ympärille, asioita saadaan oikeasti aikaiseksi. 

Takaisin uusiin palveluihin ja uusiin nettisivuihin. Haluan auttaa ihmisiä, jotka haluavat eteenpäin musiikkialalla. Näitä ihmisiä ovat muun muassa biisintekijät (säveltäjät ja sanoittajat), artistit, bändit ja muusikot. Suomi on täynnä loistavia tekijöitä. Vain murto-osa pääsee eteenpäin haluamallaan tavalla. Ja silloin kuvaan astuu Max Mini Musiikki ja muut tahot, joilla on aito palo musiikin tekemiseen. Moni jää yksin unelmiensa ja tavoitteidensa kanssa. Kun tiedät olevasi hyvä ja luotat siihen mitä teet, on aika löytää ympärille ihmisiä, jotka pystyvät viemään tavoitteita toteen. Ja joka osaamisalueeseen on omat ammattilaisensa. Artisti tarvitsee ympärilleen tiimin, joka handlaa kaiken; aina biisinteosta artistivalmennukseen ja musiikin tuottamisesta markkinointiin.

Menestyminen musiikissa saattaa välillä näyttää ulkopuolisen silmissä helpoltakin, mutta se on kaikkea muuta. On kyseessä sitten ison levy-yhtiön artisti tai artisti, joka tekee kaiken omakustanteisesti, niin molemmissa tapauksissa työmäärä on valtava. Ja molemmissa tapauksissa artisti itse tekee töitä pitkään, suunnitelmallisesti ja periksiantamattomasti. Se, että artisti jaksaa tehdä työtään, vaatii myös tiimiltä täyden panostuksen ja tuen. Artisti ei kuitenkaan itse tee kaikkea työtä (joitain harvoja poikkeuksia lukuun ottamatta, Prince huudettu (toim. huom.)), vaan keskittyy omaan osaamisalueeseensa täysillä, tiimin hoitaessa omia vastuualueitaan. Kun toimitaan näin, syntyy timanttia, ainakin se mahdollisuus on vahvasti olemassa.  

Summa summarum: Etsi oikeat, luotettavat ja osaavat ihmiset ympärillesi ja paiskikaa töitä niin penteleesti. Siihen menee aikaa, rahaa ja välillä hermotkin, mutta se kyllä kantaa hedelmää.

Jos olet kova tekijä ja sinulla on visio, voin kenties auttaa. Tutustu uusiin nettisivuihin ja palveluihini lisää täällä. Ja ota yhteyttä, jos haluat urallasi eteenpäin tai tietää lisää palveluistani. Kiitos kun luit tänne asti! Tästä alkaa taas uusi matka!
​]]>